Mindenféle kültéri építmény, és különösen azok, amelyek földdel vagy vízzel érintkeznek, ki vannak téve korhadást okozó farontó gombák támadásainak. Ilyen jellegű faépítményeket védeni kell, és ezt csak bizonyos, világszerte ismert és kipróbált hatóanyagoknak (a Telifa esetében Wolmanit CX 10) a Telifánál alkalmazott vákuumos/nagynyomású, faanyagba való bejuttatásával tudjuk elérni.

A Telifa® márkanév garantálja Önnek, hogy:

  1. A fa egy, e műfajban világmárkának számító hatóanyaggal van telítve
  2. A telítési procedúra identikus a skandináv államokban előírtakkal
  3. A Telifa Zrt 15 éves garanciális felelősséget vállal a termékekért

Nem, nincs. Esetleges tavaszi olajozása az időjárásnak kitett felületeknek csupán egy felületkezelés, ellensúlyozza a napsugarak okozta szürkülést, esetleges deformálódást.

Horganyozott vagy esetleg rozsdamentes kötőelemeket, szögeket és csavarokat használjunk. A kiindulópont az legyen, hogy ezeknek az élettartam-elvárása legalább annyi legyen, mint a Telifáé.

Lehet. Ügyeljünk arra, hogy a fa száraz legyen, amikor festjük. Mind fedő-, mind lazúr típusú festékekkel dolgozhatunk. Ha a fa nem tiszta vagy lerakódások vannak rajta, le kell a fát mosni vagy szükség esetén kefélni, aztán száradni hagyni, és csak ezután festeni.

Közönséges építkezési hulladékként kell kezelni a helyi önkormányzat idevágó esetleges előírásai szerint.

Nem. A Telifa korhadás-állósága messze túlszárnyalja akármelyik fenyőfajta ez irányú képességét.

  • Először feltétlenül egy egyszerű vázlatot kell készíteni az elképzelt létesítményről.
  • Eldönteni, hogy a párnafák a földön fekhetnek-e vagy pedig valami közbeeső konstrukcióra van szükség
  • Méretet venni és eldönteni a szereplő fakomponensek kívánt dimenzióit. Közben például arra is tekintettel lenni, hogyha 21 mm vastag járófelületet választok 28 mm helyett, úgy lényegesen sűrűbben elhelyezett párnafákra lesz szükségem ahhoz, hogy a felület ne rugózzon. Így a 21 mm járófelület esetleg egy megkérdőjelezhető takarékosság.
  • Ki kell számítani a szükséges faanyag összhosszát.
  • Tanácsot kérni a Telifa személyzettől: 06-37- 341 486, vagy buzas.imre@telifa.hu

Kosár
A kosár üres...

Bejelentkezés